Stařené steaky
USA - Black Angus shoulder steak
NAMIBIE - Flank steak (PUPEK)

ARGENTINA - Rump steak
ARGENTINA - Rib Eye
ČESKO - WAGYU STEAK

Staření masa
Suché staření (dry ager) je jedním z hlavních typů zracích procesů hovězího masa. Maso je bez ochranného obalu uloženo v chladicím zařízení. Přičemž chladící teplota (0-2 °C) a podíl vlhkosti umožní průběh přirozených enzymatických a biochemických procesů, které mají za následek zlepšení křehkosti, jedinečné chuti a máslové konzistence.
Podmínky zrání musí být přísně kontrolovány. Maso, které zrálo suchým způsobem, se vyznačuje velmi vysokou kvalitou. S ohledem na to, že je suché zrání nákladné a časově náročné, je vyhrazeno pro vysoce kvalitní části hovězího masa. Druhý způsob staření je mokrou metodou (wet ager).
Maso zraje v ochranném obalu v chladícím zařízení při teplotě cca 1 — 1, 5 stupňů. V průběhu staření ve vlastní šťávě maso křehne a dostává svou osobitou chuť. Tenhle proces je poněkud kratší. Největší změna probíhá po 21. dnu.
Naše podmínky zrání
V procesu suchého staření neexistují žádné univerzální podmínky, ale hrají klíčovou roli čtyři základní faktory:
Čas — naše minimální doba zrání je 30 dní
Teplota — v průběhu staření je maso udržováno při teplotách v rozpětí 0 — 2 °C
Vlhkost — řízení vlhkosti je podstatné pro dosažení požadovaného výsledku — ideálních výsledků je dosahováno udržením vlhkosti do 83 %
Proudění vzduchu — udržet konstantní klima v komoře na 100 kg masa není jednoduché.
Proto jsme zvolili profesionální zrací skříň, abychom mohli na celý průběh dohlížet sami. Abychom minimalizovali tvorbu bakterií, během zracího procesu, dovybavili jsme naše stařící skříně uv lampou a himalájskou solí.

Co o nás říkají zákazníci?
Rodinná oslava - skvělé steaky, řízečky, tatarák atd., příjemné prostředí a neskutečně ochotný a příjemný personál. Vřele doporučuji. Určitě se budeme vracet.
Velmi příjemné posezení ve stylové restauraci. Kdybych měl ve Zlíně turistům doporučit opravdu kvalitní a velmi chutné jídlo, bylo by to právě U pana domácího 👍